SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul merkezli Kafes-23 operasyonu: 74 zanlı tutuklandı

İstanbul merkezli Kafes-23 operasyonu: 74 zanlı tutuklandı

26 Aralık 2023 Salı - 16:09




İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-23 operasyonlarında gözaltına alınan 96 şüpheliden 74'ü tutuklandı.





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından duyurduğu, 5 yerel organize suç örgütünün çökertildiği operasyonlar kapsamında yakalanan 96 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 74'ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken 22'si ise adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest bırakıldı.

Örgüt üyelerinin adres sorma veya fotoğraf çektirme bahanesiyle tanıştığı turistleri İstiklal Caddesi ile Beşiktaş'taki 5 eğlence mekanına götürüp yüksek hesap ödemeye mecbur bıraktıklarını, hesaba itiraz eden mağdurların etrafını sarıp korkuttuklarını, direnç gösterenleri darbettiklerini, paralarını, cep telefonlarını ve cüzdanlarını yağmaladıklarını tespit edilmişti.

Elebaşılığını eğlence mekanı sahiplerinin yaptığı 5 organize suç örgütünce, 93'ü yabancı uyruklu 133 kişinin mağdur edildiği belirlenmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap