SON DAKİKA



Haber > Gündem > İran'dan ABD'ye Türkiye tepkisi!

İran'dan ABD'ye Türkiye tepkisi!

11 Ağustos 2018 Cumartesi - 11:44




İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi Türkiye'nin ekonomisine yönelik açıklamalarını "utanç verici" olara





Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Trump'ın NATO müttefiki Türkiye'ye ekonomik zorlukları coşkuyla  dayatması utanç verici. ABDyaptırımlara ve zorbalığa bağımlılığını düzeltmeli  aksi takdirde tüm dünya ülkeleri onu zorlamak için sözlü kınamaların ötesine  geçecektir. Biz daha önce de komşularımızın yanındaydık şimdi de yanlarında  olacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk  lirasının ABD doları karşısında hızla düştüğünü" ifade ederek, Türkiye'den gelen  çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin 2'ye katlanmasına onay  verdiğini duyurmuştu. Trump, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de  yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil" demişti.

Trump'ın açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  Hami Aksoy da "ABD Başkanı Donald Trump'ın, çelik ve alüminyum ihracatımıza ek  vergi uygulama kararını devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değildir"  değerlendirmesinde bulunmuştu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap