SON DAKİKA



Haber > Gündem > İran ordusu: Umman Deniz'inde 2 ABD İHA'sını engelledik

İran ordusu: Umman Deniz'inde 2 ABD İHA'sını engelledik

09 Kasım 2021 Salı - 15:12




Umman denizinde ABD ve İran gerilimi her geçen gün artıyor. İran ordusu Umman Denizi'nde hava sahasına giren ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 2 insansız hava aracını engellediğini ve uyarıldığını açıkladı.





İran ve ABD Umman denizinde bir kez daha karşı karşıya geldi...

İran savunma bakanlığı, Umman Denizi'nde hava savunma tanımlama bölgesine giren ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RQ4 ve MQ-9 tipi 2 insansız hava aracını (İHA) engellendiğini bildirdi.

Bakanlığın basına verdiği bilgiye göre, İran ordusu ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinin Mekran Sahillerinde Zulfikar-1400 adıyla tatbikat yapıyor.

Tatbikat esnasında İran'ın hava savunma tanımlama bölgesine (ADIZ) giren ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RQ4 ve MQ-9 tipi 2 İHA'nın engellendiği ve uyarıldığı ifade edildi.

ABD İHA'larının İran ordusunun gerçekleştirdiği tatbikat ile ilgili bilgi toplamak amacıyla bölgeye geldiği iddia edildi.


Geçtiğimiz hafta da, İran savunma bakanlığı, ABD güçlerinin Umman denizinde İran'a ait petrol tankerini ele geçirmeye çalıştığını ama başarısız olduğunu açıklamıştı..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap