SON DAKİKA



Haber > Gündem > İki ilde hain saldırı: 3 şehit!

İki ilde hain saldırı: 3 şehit!

18 Ocak 2016 Pazartesi - 07:52




Şırnak ve Diyarbakır'da zırhlı polis araçlarının geçişi sırasında saldırılar meydana geldi. Şırnak'ta yaralanan 7 polisten 3'ü kurtarılamayarak şehit





İki ilde hain saldırı... Şırnak’ın İdil İlçesinde teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatması sonucu saldırıda 7 polisin yaralandığı öğrenildi. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3′ünün şehit olduğu ileri sürüldü. 4 polisin de tedavisine devam edilirken, İdil’de PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar yer yer sabaha kadar sürdü. Diyarbakır’da ise gece devriye gezen polis aracına roketli saldırı düzenlendi. Şans eseri polis aracını ıska geçen roket mermisi, elektrik trafosuna isabet etti. Sosyal medyada ise yaşananlarla sonrası şiddetli patlama seslerinin duyulduğu ifade edildi ve patlamanın, trafoya isabet eden roket mermisinden kaynaklandığı belirtildi. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde, PKK’lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlama , 3 polis şehit oldu. İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Bu akşam saat 23.30 sıralarında İdil İlçesi’nde Yeni Mahalle’de bulunan İdil Belediye binası yakınlarında, yoldan geçen polis zırhlı aracına PKK’lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Teröristler, yola daha önceden döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada polis zırhlı aracı kullanılmaz hale gelirken, araçta bulunan 7 polisten 3′ü kaldırıldığı hastanede şehit oldu, yaralı 4 polisin ise tedavisine devam edildiği belirtildi.

Bu arada eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’lılar, takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulundu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. İlçedeki bir çok noktada yaşanan çatışmalar devam ederken, Cizre İlçesi’nden çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi, takviye olarak İdil’e geldi. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmalar halen devam ediyor.

DİYARBAKIR’DA DA ROKETATARLI SALDIRI


Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde gece saatlerinde devriye gezen polis zırhlı aracına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda, roket mermisi polis aracını ıskalayarak, semte elektrik sağlayan trafoya isabet etmesiyle patlama meydana geldi. Semtte elektriklerin kesildiği saldırıda can kapbı ve yaralanan olmadı.

Merkez Yenişehir İlçesi, Şehitlik Semti’ndeki Lise Köşesi ile Eski Hal arasında uzanan caddede devriye gezen zırhlı polis aracına saat 00.30 sıralarında PKK’lılar tarafından roketli saldırı düzenlendi. Olayda şans eseri polis sırhlı aracının hemen arkasından geçen roket mermisi, Şehitlik Semti’ne elekktrik enerjisi sağlayan trafo merkezine isabet etti. Roket mermisinin isabet etmesi sonucu trafo mermezinde büyük bir patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralanın olmadığı saldırıda Şehitlik Semti’nin tamamında elektrikler kesildi.

Patlama ile birlikte bölgeye sevk edilen takviye polis birlikleri, saldırı sonrası kaçan PKK’lıların yakalanması amacıyla operasyon başlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap