SON DAKİKA



Haber > Gündem > İBB'nin Çince tabela skandalına 'Doğu Türkistan' tepkisi

İBB'nin Çince tabela skandalına 'Doğu Türkistan' tepkisi

08 Ekim 2019 Salı - 14:59




İstanbul Fatih'te toplu ulaşım duraklarına İBB tarafından Çince tabela asılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tabelaların, Uygur Türklerine yapılan zulmü hatırlatan görseller ile kapatılmasının yanında, duraklara "Doğu Türkistan'a özgürlük" ve “Katil Çin” yazıları da asıldı.





Çin'in Doğu Türkistanlılara akıl almaz zulümlerde bulunduğu malumken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Çin ile imzaladığı dostluk anlaşması kapsamında T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'ndaki duraklara Çince isimleri yapıştırıldı.

Çin güçlerinin Doğu Türkistanlılara büyük zulümlerde bulunduğu gerçeği hemen herkes tarafından bilinirken, İBB'nin Çince tabela uygulaması hemen her kesimden büyük tepki gördü.

Hatta öyle ki CHP'nin ortağı İYİ Parti bile resmi sosyal medya hesabı Twitter'den, İBB'nin Çince tabela koymasına tepki tweeti attı.


"ŞANGAY'DA TÜRKÇE TABELA MI VAR?"

Tweette "Çin Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin dilini, dinini ve kültürünü yasaklamışken, İBB'nin otobüs duraklarına Çince tabela koymasının amacını anlayamadık. Şangay'da Türkçe tabela uygulaması mı var yoksa İstanbul'a Çinli turistler akın etti de kimsenin haberi mi yok?" ifadeleri yer aldı.


İBB'DEN 'PROJE SAVUNMASI

Tartışmalara neden olan bu skandalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘proje’ diyerek savundu.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Son olarakta, skandala tepki olarak, tabelalara, Uygur Türklerine yapılan zulmü hatırlatan görseller ile kapatılmasının yanında, duraklara "Doğu Türkistan'a özgürlük" ve “Katil Çin”yazıları da asıldı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap