SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hırsızlar çaldıkları altınları artık kuyumculara satamıyor

Hırsızlar çaldıkları altınları artık kuyumculara satamıyor

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 14:48




Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumcular arasında kurdukları iletişim ağı ile Ankara'daki kuyumcuları tek bir havuzda topladıklarını belirterek, “Mamak ilçesinde art niyetli bir insan bir kuyumcuya herhangi bir ürünü satmaya çalıştığı zaman anında resimleri ve bilgileri, bizim bu kanalımız sayesinde diğer ilçelere de hemen yayılıyor” dedi.





Altın kaplamalı ürünler ve sahte altınla kuyumcuları dolandırmaya çalışanlar, vatandaşları da mağdur ediyor. AKSO Başkanı Timuçin Sönmez, dolandırıcıların, hırsızların ve suça meyilli insanların yöntemlerini, bu duruma karşı kuyumcuların aldığı önlemleri ve kuyumcular arasında geliştirdikleri iletişim ağını İHA muhabirine anlattı. Sönmez, altın fiyatlarının yükselmesinin art niyetli insanları suça özendirdiğine dikkati çekerek, “Ama vatandaşlarımıza şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz: Bizim kuyumcularımızdan yaptıkları alışverişlerde gönülleri rahat olabilir. Çünkü gerekli denetimleri biz yapıyoruz. Gerekli kontrolleri de kuyumcu dostlarımız yapıyor. Kontrollerimizi oturtmamızın ardından şöyle bir sıkıntı oluşmaya başladı: Art niyetli insanlar, kuyumcuları dolandırmaya başladı. Altın kaplamalı ürünleri, sahte altınları gerçek altınmış gibi kuyumculara getirip satmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın merak edeceği herhangi bir konu yok. Şu anda suça meyilli insanların hepsi kuyumculara karşı suç işlemeye çalışıyor. Onu da biz emniyet güçlerimizle birlikte çalışma yaparak engellemeye çalışıyoruz. Gün içinde iki ila üç ihbar geliyor kuyumcularımızdan. Diğer illerden buraya suça meyilli insanlar geliyor. O konuda ben emniyet teşkilatına çok teşekkür ediyorum. İlettiğimiz her ihbarı hemen değerlendirerek sonuca ulaşıyorlar. Bu konuda çalışmalarımız çok iyi. Ankara'da vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde alışveriş yapılabileceği bir ortam var” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap