SON DAKİKA



Haber > Gündem > Herkes CHP diyor

Herkes CHP diyor

08 Temmuz 2013 Pazartesi - 09:26




CHP, belediye başkan aday adaylıkları için düğmeye bastı. Artvin İl Başkanı Selim Bilgin, "Artvin’de belediyeyi alacağız, hatta İstanbul ve Ankara’yı





Tolga Gül 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan karara göre, yerel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri 8-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında istifalarını partiye sunacaklar. Yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen CHP’li yöneticilerin partiye istifalarını sunmalarını gösteren genelge 5 Haziran 2013’te MYK toplantısında alınan kararla parti örgütüne gönderilmişti. 30 Mart 2014 tarihinde yapılması beklenen yerel seçime yönelik aday adaylığı başvurularının 8-31 Temmuz’da yapılacağı bildirildi. Adaylık düşünen il, ilçe ve belde başkanları ile il, ilçe ve belde yönetim kurulu üyelerinin 15 Temmuz 2013 tarihi saat 17.00’a kadar görevlerinden istifa etmeleri istenilen genelgede, istifa edenlerin dilekçelerini bir üst makama göndermeleri gerektiği belirtildi. Beldeler ilçe başkanlıklarına, ilçeler il başkanlığına, il başkanlığı da partinin genel sekreterliğine istifa verecek. Genelgede disiplin kurulu ile belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlara istifa zorunluluğu getirilmezken, genelgenin aday sayısını azaltması bekleniyor. CHP MYK 5 Haziran toplantısında alınan karar, bir genelgeyle tüm yurtta örgütlere gönderildi. 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri, belirlenen tarih aralığında bir üst makama istifalarını sunacak. TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK CHP Artvin İl Başkanı Selim Bilgin, şunları kaydetti: "Artvin’de belediyeyi alacağız, hatta İstanbul ve Ankara’yı da alacağız. Türkiye rahat bir nefes alacak. Ardından halkın iktidarını kuracağız, kendimiz için değil tüm halkımız için, birlik beraberlik içinde çağdaş Türkiye için bunu halkımızla beraber gerçekleştireceğiz. Gelin bu yolda hep birlikte yürüyelim. Kimin nerede aday olacağını 15 Temmuz günü göreceğiz. Belediye başkanlığına ismi geçen İl Başkanı Selim Bilgin ne düşünüyor hep birlikte göreceğiz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap