SON DAKİKA



Haber > Gündem > Henüz 17 günlükken teşhis kondu! Aytun bebek için seferber oldular

Henüz 17 günlükken teşhis kondu! Aytun bebek için seferber oldular

27 Kasım 2023 Pazartesi - 13:36




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gölcük İtfaiye Grup Amirliği personeli Osman Erbay ve eşi Ebru Erbay’ın ilk çocukları olan SMA’lı 2 aylık Aytun Miraç için başlatılan kampanyada gerekli olan paranın yüzde 90’ı toplandı.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gölcük İtfaiye Grup Amirliği personeli Osman Erbay ve eşi Ebru Erbay’ın ilk çocukları olan 2 aylık Aytun Miraç’a 17 günlükken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu.

Çift, teşhisin konulmasının ardından gerekli tedavi yollarına başvurdu.  Aytun Miraç’ın yurt dışında zolgensma tedavisi alabilmesi için aile, Kocaeli Valiliği onaylı kampanya başlattı. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Umuttepe Yerleşkesi’ne zatürre nedeniyle yatışı yapılan Aytun Miraç için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelinin yanı sıra STK'lar ve vatandaşlar da seferber oldu. Konuyla ilgili sosyal medyadan da yardım yayınları yapılırken baba Erbay, ilacın yaklaşık 2 milyon dolar olduğunu söyledi.

  Henüz 17 günlükken teşhis kondu Aytun bebek için seferber oldular

 

Başlatılan kampanyada toplanan yardımlar ile gerekli olan paranın yüzde 90'ı tamamlandı. Aytun Miraç’ın ilacına kavuşması için son yüzde 10’luk dilime girildi. Yardımların tamamlanmasıyla Aytun Miraç’ın tedavisine başlanacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap