SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hava buz kesecek kar erkenden geliyor!

Hava buz kesecek kar erkenden geliyor!

19 Eylül 2022 Pazartesi - 10:20




Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre hava bir anda serinleyecek ve mevsim normalleri altına düşecek. Öte yandan kar da bu sene erkenci... Kerem Ökten ne zaman kar yağacak diye merak edenlere cevap verdi. Yağışlar da yurdun pek çok bölgesinde etkili olacak.





Eylül ayının son haftalarına girerken Meteoroloji’den serin  hava uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugünden itibaren sıcaklık düşüşe geçiyor önce sonbahar ardından kış kendini hissettirecek. Kerem Ökten soğumanın Çarşamba'dan itibaren çok daha fazla etkili olacağını açıkladı. Bursa için de kar uyarısı var.

Sağanak yağış beklenen iller

Meteoroloji'nin sitesinde yağış beklenen bölgeler şöyle sıralanıyor:

(Karabük merkez hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevreleri

Sıcaklık düşüyor

Hava sıcaklıklarının bugün Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Uzman isim Keren Ökten'den soğuk uyarısı geldi ve Ökten şunları kaydetti:


-Cumartesi sabahından başlayarak akşam saat 6'ya kadar Antalya açıklarında fırtına bekleniyor. Denize açılmamalı...

- Çarşamba günü özellikle öğleden sonra Şırnak, Hakkari, Siirt ve Bitlis'te kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına bekleniyor...

-Özellikle Çarşamba'dan sonra daha fazla soğuk olacak... Uludağ'da Perşembe akşamı kar yağışı bekleniyor. Geçen sene 23 Eylül'de ilk kar yağmıştı. Bu sene 22 Eylül'de düşecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi kar aralıklarla devam edecek. Gündüz sıcaklık sıfırın üzerinde olacağından kar cıvık olacak...

-Uludağ Perşembe gecesinden itibaren 3 gün boyunca; Gece böyle Gündüz böyle

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


EDİRNE °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 22°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 28°C
Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


AFYONKARAHİSAR °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ve doğusunun parçalı bulutlu, Mersin ve Adana'nın kuzey, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, Çankırı il geneli ile Ankara'nın kuzeydoğu, Kırıkkale’nin kuzey çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri, Bolu ve Kastamonu ile Karabük'ün kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Çorum'un batı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısının zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
kar

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap