SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hatay artık moloz dağları olan bir şehir

Hatay artık moloz dağları olan bir şehir

13 Kasım 2023 Pazartesi - 09:10




Deprem bölgesinde 6 Şubat felaketlerinin izleri silinemiyor





6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan ve binlerce ölü vere Hatay’da ağır hasarlı binaların hafriyatının taşındığı alanda moloz dağları oluştu.

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlandı. Antakya ilçe merkezinde ağır hasarlı bina neredeyse kalmadı. Hatay Valiliği koordinesinde yıkım ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıkımların aralıksız sürmesiyle birlikte kamyonlar, moloz döküm sahalarına arı gibi hafriyat taşıyor. Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi’nde yerleşim yerlerinden uzak bir noktada bulunan moloz döküm alanına günlük bin kamyon girişinin olduğu zamanlar oluyor.

Moloz döküm sahası sorumlusu Cihan Saçak, günlük bin kamyona kadar moloz dökümü gerçekleştiğini ifade ederek, “Saha sorumlusuyum. Depremin ilk gününden beri burada çalışmalara devam ediyoruz. Bu moloz sahasında şu an 300 - 400 arasında kamyon girişi oldu.

Biraz azalma var ama normal günde bin kamyona kadar moloz dökümü oluyor. 5 moloz sahasının kapanmasından sonra ay başından beri burada bir yoğunluk var. Bu moloz sahası yakın olduğu için herkes burayı tercih ediyor. Enek, Bakras ve Narlıca moloz sahaları vardı. Onların dolmasından sonra burada yoğunluk olmaya başladı.Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Karlısu Mahallesi Muhtarı Mehmet İncecik, çukur bölgelerde olan arazilerin molozlarla birlikte düz bir hale getirileceğini ifade ederek, “Çukurda olan arazilerin üzerine temiz toprak çekilecek. Herkes tapusunu aynı metrekaresinde alacak

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap