SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hani "Yüce Millet" karar verecekti?

Hani "Yüce Millet" karar verecekti?

24 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:46








“Erken seçim” 7 Haziran 2015’in hemen akabinde oluşan seçim aritmetiğine ilk bakanlar, MHP genel başkanı ve CHP genel başkanı tereddüt etmeden telaffuz ettiler: “Millet AKP hükümetine kırmızı kart gösterdi, erken seçim dedi.” Doğru da tabii anayasa gereği koalisyon araştırmaları yapılması mecburiyeti var. Sayın Cumhurbaşkanı da bu minval üzere en çok oy alan siyasi parti AKP’ye bu görevi baştan verdi. Ortalıkta koalisyonlar için tabandan bir sürü yorumlar yazılı ve sesli olarak ortaya atıldı. Fakat siyasi partilerin hiçbiri bu işe yanaşmadı. Bahçeli zaten baştan bahçe kapısını dahi ortaklığa kapattı. “Orada yokum, burada zaten yokum... vs.” diye.

Acaba ne düşünür? CHP ile de olmayacağı zaten baştan belli idi. Olmadı, olamadı. Sonra CHP görev bekledi beklemesine de “Kiminle kuracaksın?” AKP ile olamadın, MHP ise “HDP’ye asla yanaşmam” dedi. Eee, eldeki seçenekler seni hükümet yapmaya yetmeyecek. Sadece zaman kaybı olacak değil mi? Ha siz hep “Erken seçim mi dediniz?” Cumhurbaşkanı da o zaman “Buyurun erken seçime” dedi. Şimdi de “Cumhurbaşkanı bizi oyalıyor, baskı kuruyor... vs.” diyorlar. Eee, nasıl olacak? Ne dediniz? “Takdiri yüce millet verecek”.

Tamam buyurun o zaman yüce millete. Şimdi de şikâyet etmeye başladınız. Peki, kararı TBMM versin; bir araya gelmez, meclisi toplamak istemezsiniz. Taze milletvekilleri ise yakalarına taktıkları ‘MV’ rozetlerinden artık endişe etmeye başladılar. “Ya bir daha seçilemezsem”. Olur mu olur. Çünkü yüce milletin kararının değişeceği kesin. “Bir daha erken seçim olursa ne değişecek?” diye başta soranlar da artık endişe etmeye başladı. Etraftan, kamuoyundan sesler yükseldi “Şu partiye, bu partiye verdiğim oylara yazık ettik, HDP de emanetlerin farkında”.

Siz şimdi TBMM’den açık veya gizli oyla (gurup kararına uymazlarsa) “Erken seçime evet” kararı çıkarabilir misiniz? Asla, ne açık ne de gizli oylamada; es kaza göstermelik bir seçim hükümeti kurulsa, güvenoyu almasını hangi babayiğit sağlayabilecek? O halde görev kimde anayasal olarak? Cumhurbaşkanı’nda. YSK ve TBMM Başkanı alternatifi devreye sokacak. Şimdi de Cumhurbaşkanı’na sallayacaksınız. Peki “Orada yokum, burada yokum, onunla da yokum” diyen siz değil miydiniz? Eee, nasıl olacak? Ülkeyi yangın yerine mi çevireceksiniz?

HDP arkasını vermiş anarşistlere, katillere kanla beslenip duruyor. Güneydoğu’yu harabeye çevirdiler. İnsanlar hayatlarından bezdi, siz hâlâ, “Seçim hükümetinde yokum”. Peki ne istiyorsunuz? İşte başta söylediğiniz erken seçim olacak ya? Olmaz; köprünün altından çok sular geçti, aklımız başımıza geldi, niyetler değişti, şimdi de erken seçime mızıklanmaya başladınız. Hani Bahçeli millete dönerek, ellerini de sallayıp “En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman seçim olur” demedi mi? Dedi.


Peki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “Erken seçimden çekinmiyoruz” demedi mi teee başta? Dedi. Eee, peki şimdi? Bu milletin size verdiği oylar “Hiçbir yerde olmayın” oyları mı idi? HDP zaten Allahları var kendileri yok, düşman mübarekler. Yoook, kaçmak yok. Şimdi buyurun yüce millete bakalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap