SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakkari'de depremlerin ardından korkutan tablo

Hakkari'de depremlerin ardından korkutan tablo

01 Ocak 2024 Pazartesi - 12:38




Hakkari Valisi Ali Çelik, dün gece meydana gelen Yüksekova merkezli 4.4 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından yapılan saha taramalarında 28 ev ve 1 ahşap duvarlarında çatlaklar tespit edildiğini açıkladı.





Çelik, yaptığı açıklamada; "Çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiş, birimlerimiz olası bir artçı deprem nedeniyle risklere karşı ivedilikle çalışmayıta ve yapmayız için gerekliler ve gelecekte yapılabilecekler" ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Depremlerin ardından 28 ev ile 1 ahırda çatlaklar oluştu.

Hakkari Valiliği'nden yapılan, Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ali Çelik, dün gece Yüksekova merkezli 4.4, 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçeye giderek Kaymakamlıkta İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı. Yapılan toplantıda Vali Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vali Çelik, Yüksekova merkezindeki depremlerin ardından bir şekilde saha taraması yapılmaya başlandığını AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarların bölgesel yaralı tespit ekiplerine yönlendirildiğini söyledi.

Çelik, "Yapılan tarama sonucu genel hayatta olumsuz yönde etki mümkün bir tespit bulunmamakla birlikte gelen arızalar sonuç 28 ev ve 1 çatlakda çatlaklar tespit edilmiş olup, bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiş, birimlerimiz olası bir artçı deprem nedeniyle risklere karşı ivedilikle çalışmayıta ve yapmayız için gerekliler ve gelecekte yapılabilecekler" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap