SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gürsoy: "Fındıkta yabancı yatırım teşvik edilmeli"

Gürsoy: "Fındıkta yabancı yatırım teşvik edilmeli"

26 Haziran 2012 Salı - 17:53




Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, yabancı yatırımcıların Türkiye’de fındık üzerine tesis, depo veya sanayi kurmasından Türk fındığın geleceğ





Gürsoy, yaptığı açıklamada, yabancı yatırımcıların son yıllarda Türkiye’de tesis kurmalarının ve depo yapmalarının hem Türkiye ekonomisi, hem de Türk fındığı için çok olumlu adımlar olduğunu söyledi. Üretici olmadan fındığın üretilmeyeceğini ancak sanayici olmadan da fındık piyasasının olamayacağı vurgulayan Gürsoy, yabanı yatırımcıların Doğu ve Batı Karadeniz’de yatırım yapmalarından korkulmaması gerektiğini gibi tam tersi teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti. Gürsoy, “Ülker, Eti, Sunset (Sağra), Şölen gibi büyük firmaların iç piyasada fındığı alıp mamul hale getirmesi nasıl Türk fındığına katkı sunuyorsa, yabancı firmalarında Türkiye’ye gelip sanayilerini kurmaları aynı derecede hem rekabeti artıracak hem de fındık iç ve dış tüketiminin artmasını sağlayacak. Dolayısıyla bölgede dış yatırımlara bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu. Gürsoy, şöyle devam etti: “Bu gelen firmalar olumsuz düşünenlerin aksine fındığın kalitesini, verimini ve en önemlisi tüketimi artıracak olan bu büyük firmalar. Belki de ileride üreticiye değişik katkılarda bulunabilecekler. Örneğin organik fındığa yatırım yapmak isteyen bir sanayicinin organik tarım için üreticiye destek verip onun yönlendirmesi ve onun mahsulünü almayı garanti etmesi gibi avantajları sunacaklardır. Dolayısıyla her zaman yatırımcıların fındığın içerisinde olmasında çok büyük faydalar vardır”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap