SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gurbetçiler sanayi esnafının yüzünü güldürdü

Gurbetçiler sanayi esnafının yüzünü güldürdü

21 Temmuz 2023 Cuma - 13:18




Yurt dışından gurbetçilerin tatillerini geçirmek için yurda gelmeleri Edirne sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Gurbetçiler, kat ettikleri uzun yol sebebiyle bozulan veya hata veren araçlarının tamir ve bakımı için Edirne sanayisini tercih ediyor. Sanayide araçlarının bakım ve onarımını yaptırıyor.





Esnaf Serkan Tülü, "Avrupa’dan gelen gurbetçi arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Oradan çıkıyorlar, 3 bin kilometre kontağı kapatmadan devam ediyorlar. Buraya kadar geliyorlar, tabii ki sıkıntılar meydana geliyor. Şarj dinamosunun silindir kapağı, conta kesme ve balata gibi küçük arızaları yapıyoruz. Burada gerekli kontrolleri yaptıktan sonra yola çımalarını sağlıyoruz” dedi.

“Araçlar uzun yol geldiği için hatalar oluşuyor”
Sanayi esnaflarından İlker Göksen ise, “Gurbetçi sezonundan dolayı özellikle hafta sonu gurbetçi yoğunluğu meydana geliyor. Bu aracın sahibi Bulgaristan’da kaza yapmış, tamir etmeye çalışacağız. Bu yıl özellikle yerli halk tatile gittiği için gurbetçi sezonu başlıyor ve Edirne sanayisi için adeta ilaç gibi geliyor. Genelde uzun yoldan geldikleri için kasnak sıkıntısı, su pompalarının arızaları, karbüratör patlakları, klima arızaları gibi arızalarla geliyorlar. Yeni araçlar elektronik araçlar, bu araçları bilgisayara bağlanacak arıza tespitini yapabiliyoruz. Tamirleri bittikten sonra memleketlerine kadar gitmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
Sanayi esnafından Hakan Albayrak, yurt dışından gurbetçilerin gelmesiyle işlerinin daha da arttığına dikkat çekerek, "Birçok gurbetçimiz yurt dışından araçları ile geldiği için araçlarında ister istemez değişik arızalar oluşmakta dolayısıyla sanayimize gelerek işlerinin en kısa sürede ve en iyi şekilde yapılarak yola devam etmelerini sağlıyoruz. Genel durum çok yoğun. Baskı-balata ve hararet uzun yolun verdiği sıkıntılar ortaya çıkıyor bunları gidermeye çalışıyoruz” dedi.



Almanya'dan yıllık iznini geçirmek için geldiğini ifade eden Onur Gümüştekin ise yurt dışında olduğunu belirterek, "Aracın motorundan ses geliyordu. Almanya'da ustaya götürdüğümde idare eder, bir sorun olmaz dedi. Ben de burada yaptırmak istemedim buradan ağrıya doğru yola çıkacağız" şeklinde konuştu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap