SON DAKİKA



Haber > Gündem > GSM şirketlerine dikkat çeken ayrıcalıklar

GSM şirketlerine dikkat çeken ayrıcalıklar

06 Nisan 2023 Perşembe - 10:27




OHAL bölgesinde cep telefonu faturaları tahsilinden feragat eden GSM işletmecilerine bazı ayrıcalıklar tanınacak





Olağanüstü hal (OHAL) süresince OHAL bölgesinde depremden etkilendiğini belgeleyen abonelerin cep telefonu faturalarının tahsilinden feragat eden GSM işletmecilerine bazı imtiyazlar tanınacak.

Bölgede depremden etkilendiğini belgeleyen bireyler için tesis edilecek bir yeni mobil abonelikten ilk tesis özel iletişim vergisi ve mevcut mobil aboneliklerinden üç aylık telsiz ruhsatname ve kullanım ücreti alınmayacak.

OHAL kapsamında, elektronik haberleşme alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, OHAL bölgesinde depremden etkilendiğini belgeleyen abonelere 6 Şubat tarihinden itibaren düzenlenecek veya ödeme vadesi bu tarih ve sonrasına isabet eden faturalar ile OHAL süresinin sonuna kadar bu abonelere verilen hizmetler nedeniyle fatura edilecek bedellerden feragat edilmesi halinde bu fatura bedelleri vergi usul kanunu kapsamında "tahsiline imkan kalmayan değersiz alacak" olarak kabul edilecek.

Sözkonusu abonelere 6 Şubat tarihinden itibaren sıfır bedelli düzenlenen hizmet faturalarında emsal bedel, 213 sayılı vergi usul kanunu kapsamında sıfır olarak dikkate alınacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap