SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gözler Danimarka'da! Yedi ayrı provokasyon

Gözler Danimarka'da! Yedi ayrı provokasyon

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 14:03




Kopenhag yönetimi, komşusu İsveç'le birlikte Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklamak için hukuki arayışlara girdi ancak bugün yerel medyada manşete taşınan bir haber yeni skandalları haber veriyor.





İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde, 2023 yılının ilk haftalarında aşırı sağcı parti lideri Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim yaktı. Büyük bir krize yol açan provokasyonu, yaklaşık altı ay sonra bu kez Irak Büyükelçiliği önündeki skandal izledi. İsveç'in komşusu Danimarka'da da geçen hafta aynı provokasyon gerçekleşti.

Kameralar önünde arka arkaya sahnelenen provokasyonlar İslam dünyasını ayağa kaldırdı, Türkiye, Irak, Yemen, Fas ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde protesto gösterileri düzenlendi.

Danimarka, hafta sonu Kur'an yakma ve benzeri provokasyonları yasaklamayı planladığını duyurdu. Danimarka Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan açıklamada, başka ülke, kültür ve dinlerin aşağılandığı bu tarz eylemlerin Kopenhag yönetimi için ciddi diplomatik ve güvenlik sorunlarına neden olabileceği ve bunların engellenmesinin yollarının hükümetçe aranacağı belirtildi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen "Bu saldırgan ve düşüncesizce eylemler birkaç kişi tarafından yapılıyor ve bu kişiler Danimarka toplumunun dayandığı değerleri temsil etmiyor" dedi.

Danimarka'da ifade özgürlüğü sınırlarının çok geniş olduğunu hatırlatan Rasmussen, bu eylemleri engelleyecek yasal çerçevenin anayasa tarafından korunan ifade özgürlüğü sınırlarını gözeterek çizileceğini de vurguladı.


İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise, konuyla ilgili olarak Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile yakın iletişimde olduklarını ve benzer bir çalışmayı Stockholm'de de yaptıklarını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap