SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gençliği bunlara kaptırmamalıyız

Gençliği bunlara kaptırmamalıyız

18 Haziran 2016 Cumartesi - 08:23




Haliç’teki iftarda konuşan Erdoğan bazı üniversitelerin ve liselerin karıştırılmak istendiğini belirterek, “Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Gençliğimizi





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi. Türk milletinin, istiklal ve istikbal mücadelesinin ne olduğunu çok iyi bilen bir millet olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bugün benzer mücadele içinde olan kardeşlerimizi bizden daha iyi anlayacak hiç kimse yoktur. Onun için devlet, STK’lar olarak mağdur ve mazlum duruma düşmüş tüm Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

‘Rahatsız olmuşlar’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır.

İşte o zaman bu  günümüz ve geleceğimiz için gerçekten endişelenmeliyiz. Hani birileri Türkiye için endişeleniyordu ya... Gezi olayları  vesaireler olduğu zaman ‘Biz Türkiye’deki bu durumdan endişeliyiz’ (diyorlardı). 

Ben de onlara dedim ki Fransa’da, Belçika’da, İngiltere’deki bu son gelişmelerden  dolayı çok endişeliyim. ‘Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum’ dedim.  Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, ‘gereği neyse yap’ diyorsun. Türkiye’nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var? O da insan öldürüyor, o da insan öldürüyor.  Teröristin iyisi, kötüsü olmaz. Bunu her zaman söyledik ve şu yaptığımız operasyonlar terörle mücadelede ülkemize huzuru, refahı o bölgelerde de getirene kadar durmadan devam edecektir.”


‘Fırsat vermeyeceğiz’

Şu anda bazı üniversitelerin ve liselerin karıştırılmak istendiğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için bizim şu anda bu akşam burada toplanan 8 sivil toplum kuruluşumuzun üzerinde çok önemli görevler olduğuna inanıyorum. 1950, 1983 ve 2002 yılları bu bakımdan tarihi dönüm noktalarıdır.

 

 Artık bu sancılı dönemin  tamamen geride kaldığına inanıyorum. bugün devletiyle, milletiyle, sivil toplumuyla ve diğer tüm unsurlarıyla gücünü ve imkanlarını aynı hedeflere teksif  etmiş bir Türkiye var. Bugün devletiyle milleti aynı hedefler etrafında buluşmuş  bir Türkiye var. Bu gençliğimizi asla bunlara kaptırmamamız gerekir.

‘İyi yetiştirmeliyiz’


Her şeyiyle bunu başardığımız  anda onlar gelecekleri itibarıyla çökmüş demektir. Şu anda Güneydoğu Anadolu’da, ülkemizin dört bir yanında, bu yavrularımızı onların eline kaptırmamak için her şeyden önce itikadi noktada, ibadet noktasında, bu noktada muamelatı bir kenara koymadan ahlaki noktada yavrularımızı çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor.”  

Kuran’ı okumuyorlar

  1. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın ödül töreninde konuşan Erdoğan, “Maalesef bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu acı durumun gerisinde Kuran-ı Kerim’i yeteri kadar okumamak veya okunmamasının en azından anlaşılmamasının yattığı bir gerçek var” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap