SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gabar'dan sevindiren haber! Petrol üretiminde rekor kırıldı!

Gabar'dan sevindiren haber! Petrol üretiminde rekor kırıldı!

04 Ağustos 2023 Cuma - 17:33




Türkiye enerjide dışa bağımlılığı en az seviyeye indirmek için petrol arama çalışmalarına devam ederken Gabar’dan sevindiren haber geldi.





Şırnak Gabar'da günlük 16 bin 188 varil petrol üretime ulaşıldı. Böylelikle Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekoru kırıldı.

Türkiye petrol arama çalışmalarına verdiği hızla her geçen gün enerjide bağımsızlık hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldı.

REKOR ÜRETİM

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sevindiren haberi duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Kuyular, Yeni Rekorlar! Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16.188 varil petrol üretime ulaştık ve bu sayede Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırdık #EnerjideBağımsızTürkiye hedefimize doğru adım adım gururla ilerliyoruz.

Yurt içi günlük üretimimiz
75.052 Varil Petrol Eşdeğeri / Gün"


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap