SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fındıkta Amerikan Beyaz Kelebeği mücadele zamanı

Fındıkta Amerikan Beyaz Kelebeği mücadele zamanı

31 Temmuz 2012 Salı - 13:02




Samsun’da fındık bahçelerinde yapılan kontrollerde temmuz sonu itibariyle ikinci nesil Amerikan beyaz kelebeği mücadele zamanının geldiği belirlendi.





Fındık bahçelerinin ana zararlılarından biri olan Amerikan beyaz kelebeğinin, önemli ölçüde verim düşüklüğüne neden olduğunu belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, yapılan arazi çalışmalarında Amerikan beyaz kelebeği ikinci nesil larva çıkışlarının görüldüğünü, zararlının ağlarını oluşturmaya başladıklarını söyledi. Güven, “Larvalar henüz ağlarını terk etmeden ağ keselerinin budama makası ile kesilerek imha edilmeleri gerekmektedir. Zararlı yoğunluğunun fazla olduğu bahçelerde, kimyasal mücadele larvaların ağlarını örmeye başladıkları zaman geciktirilmeden yapılmalıdır. Zararlı, fındık bahçelerinde bitki gelişimine verdikleri zararla ürün kaybına ve bir sonraki yılda ocakların zayıflamasına neden olarak verim düşüklüğüne sebep olmaktadır. Üreticilerimiz tarafından ‘tırtıl’ olarak tanınan larvalar 200’den fazla bitkide zarar yapabilmektedir” dedi. İl Müdürü Kadir Güven, fındık üreticilerinin Amerikan beyaz kelebeği mücadele eşiği belirlenen bahçelerde ilaç uygulamalarının geciktirilmeden yapılması ve hasat ile uygulama arasındaki süreye mutlaka uyulması gerektiğini söyledi. Güven, yoğunluğu fazla olan bahçelerde hasadı güçleştirdiği de bilinen zararlı hakkında gerekli teknik tavsiyelerin İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınarak mücadelenin zamanında yapılması gereği uyarısında bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap