SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fındık maliyetin altında

Fındık maliyetin altında

15 Ağustos 2012 Çarşamba - 10:54




Ordu’da fındık sezonun başlaması ile birlikte sivil toplum örgütlerinin, üreticilerin ve esnafların gündeminde fındık fiyatı var.





Ordu Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, şu anda fındığın 4 TL civarlarında satıldığını hatırlatarak, “Çekirdek bile fındıktan pahalıdır. Bu fiyata üretici fındık satarsa üreci biter” dedi. Akdeniz sözlerine şöyle devam etti: “Bir an önce devletin fındık üzerinde ki politikasını açıklaması lazım. Yoksa üretici bitecektir. Şu anda fındık 4 TL civarlarında satılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda Ordu Ziraat Odası, Ordu Üniversitesi ve diğer sivil toplum örgütleri fındığın maliyeti 4.7 TL olarak açıklamıştır. Maliyetinin altında bir ürün satılmaz. Bu üreticinin günahı nedir? Mübarek ramazan ayında, yağmurda çamurda bu üretici fındık topluyor. Bu insanlar işçilere de para ödüyor, gübresine, ilacına, patozuna, satmaya gelirken bile kamyona para veriyor. Böyle bir şey olamaz. 4 TL’ye fındık satan üretici aç kalacak demektir.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap