SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fırtına ve sel can aldı

Fırtına ve sel can aldı

26 Kasım 2023 Pazar - 19:40




Sinop ve Konya'da 2 kişi hayatını kaybetti, Ankara'da 4 asker yaralandı





Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından 76 kentte gece saatlerinde etkili olmaya başlayan ve etkisi azalarak devam eden şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına ve sel nedeniyle Sinop ve Konya'da iki kişi hayatını kaybetti, Ankara'da da 4 asker yaralandı.

Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’dan açıklama geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün, ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olayları meydana gelmiştir.

Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verilmiş; Valilik, Kaymakamlık, İl AFAD Müdürlükleri ile vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderilmiştir. Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1492 ihbar alınmış olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu ihbarların; 440 adedi İzmir, 345 adedi Antalya, 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir. Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap