SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fezlekeler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi

Fezlekeler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 15:16




Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığının, 14 Mayıs günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonrası iade ettiği yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlere ait yaklaşık bin fezlekeden 400 tanesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.





14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi sonrası dokunulmazlıkları bulunmayan milletvekillerine ait fezlekeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığınca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırılması için Cumhurbaşkanlığına iade edildi. Gelen fezlekelerin birçoğu eski HDP milletvekillerine ait.

Cumhurbaşkanlığındaki işlemler sonrasında soruşturmaların tamamlanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna aktarıldı. Adalet Bakanlığında yer alan yaklaşık 600 adet fezlekenin de ilerleyen günlerde başsavcılığa gönderilmesi bekleniyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap