SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ'nün İK'sına operasyon

FETÖ'nün İK'sına operasyon

01 Ağustos 2016 Pazartesi - 11:31




Bursa'da FETÖ'ye insan kaynakları departmanı gibi çalıştığı ileri sürülen bir dernekle ilgili yapılan soruşturmada, örgüt tarafından işe yerleştirildi





Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon ile ortaya çıkarılan, devlet  kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan  kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili  soruşturma kapsamında, örgüt tarafından işe yerleştirildiği tespit edilen 3'ü  kadın 29 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi  ekipleri, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan bir insan kaynağı derneği ile  operasyonda gözaltına alınan 11 yönetici ve çalışanın adreslerinde ele geçirilen  yaklaşık 10 bin kişilik öz geçmiş havuzunu ve dijital materyalleri incelemeye  aldı.

Dijital materyallerdeki şifreleri çözen ve öz geçmiş havuzundaki  isimlerle karşılaştıran ekipler, 29 kişinin FETÖ tarafından fiziksel ve kişisel  özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmek  amacıyla bazı kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini belirledi.

Ekipler bu kapsamda öğretmen, polis, zabıt katibi, gardiyan ve vergi  memurlarından oluşan 3'ü kadın 29 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonda ele geçirilen öz geçmiş havuzu ve dijital materyallerde  yapılan incelemelerde, dernek yöneticilerinin, kendilerine öz geçmişini bırakan  kişilerle mülakat yaptıkları, bu kişiler için FETÖ'ye yakınlıkları ve  referanslarına göre 1'den 5'e kadar puan verdikleri tespit edildi. Bu  puanlamaları öz geçmişlere not olarak düştükleri, yüksek puan alan kişileri  örgütün amaçları doğrultusunda kamu kurumlarına yerleştirdikleri ortaya çıktı.


Soruşturma kapsamında FETÖ tarafından işe yerleştirilenlerin tespit  edilmesi çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 29 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından  adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 3 Aralık  2015'te 4 aylık bir çalışmanın ardından FETÖ/PDY'ye insan kaynağı sağladığı  iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlemişti.

Operasyonda dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G,  H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E, B.E, gözaltına alınmıştı. Nilüfer ilçesi Özlüce  Mahallesi'ndeki dernek ofisinde ve gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama  yapan ekipler, çok sayıda örgütsel dokümana el koymuştu.

Ekipler, dernek yöneticilerin FETÖ/PDY'ye bağlı özel okul, dershane ve  özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans  olunan, FETÖ'ye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiğini, bu öğrencilerin öz  geçmişlerini bir havuzda topladıklarını belirlemişti.


Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin öz  geçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşılmıştı. Şüphelilerin, öz geçmişi havuza  alınan kişilerle mülakat yaptıkları, zanlıların FETÖ/PDY'ye hizmet edecek  kişileri bu yolla belirledikleri öne sürülmüştü. Belirlenen bu kişilerin, dernek  yöneticileri tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre  gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmeleri için polis ve askeri okul  sınavlarına sokuldukları, kamu kurumlarında çalışan FETÖ/PDY'ye hizmet eden  kişiler vasıtasıyla buralarda işe yerleştirildiği iddia edilmişti.

"Terör örgütüne üye olmak, eleman temin etmek, kişisel verilerin  hukuka aykırı ele geçirilmesi" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden   S.K, R.B ve Z.D. tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakılmıştı.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap