SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı'dan kritik İdlib sorusu: YPG çekildiyse, biz niye şehit veriyoruz?

Fatih Altaylı'dan kritik İdlib sorusu: YPG çekildiyse, biz niye şehit veriyoruz?

04 Haziran 2020 Perşembe - 12:26




Habertürk yazarı gazeteci Fatih Altaylı bugünkü köşesinde, ''Fırat’ın doğusunda YPG/PKK geriye çekilecekti ve biz Rusya ile ortak devriye yapacaktık. Bu devriyeler sürüyor mu? YPG/PKK 20 mi 30 mu, bilemediğimiz mesafeye çekildi mi? Çekildi ise biz niye hala şehit veriyoruz''? dedi.





Salgın öncesi Türkiye'nin en önmeli 3 gündem maddesinni salgın nedeniyle değiştiğini belirten Fatih Altaylı, Libya'da yaşanan tüm gelişmeler hakkında anbe an bilgilendirme yapıldığı halde İdlib'de son durum hakkında yeterkli bilgi olmadığını söyledi.

İdlib'de Rusya ile varılan mutabakatı hatırlatan Altaylı, "Fırat’ın doğusunda YPG/PKK geriye çekilecekti ve biz Rusya ile ortak devriye yapacaktık. Bu devriyeler sürüyor mu, yapılabiliyor mu? YPG/PKK 20 mi 30 mu, bilemediğimiz mesafeye çekildi mi? Çekildi ise biz niye hâlâ şehit veriyoruz?" diye sordu.

Altaylı'nın soruları şöyle:

Corona salgını öncesi Türkiye’nin farklı bir gündemi vardı.

Salgın geldi, gündem değişti.


O günün meseleleri buzdolabına kaldırıldı.

Şimdi normalleşme ile birlikte normal gündeme dönme zamanı geldi gibi görünüyor.
Ben birkaç hafta önce bunu hafiften sordum. O günlerde vaka sayılarımız, yoğun bakımdaki hasta sayılarımız, entübe sayılarımız ve vefat sayılarımız hâlâ yüksek olduğu için benim sorular arada kaynadı.

Açıkçası ben de ısrar etmedim.

Ama corona en azından şimdilik gündemdeki yerini kaybederken, ekonomimiz öyle veya böyle büyümeyi sürdürürken ben de merakı haznemdeki sualleri sorayım:

Fırat’ın doğusunda YPG/PKK geriye çekilecekti ve biz Rusya ile ortak devriye yapacaktık. Bu devriyeler sürüyor mu, yapılabiliyor mu? YPG/PKK 20 mi 30 mu, bilemediğimiz mesafeye çekildi mi? Çekildi ise biz niye hâlâ şehit veriyoruz?


Yazının devamı için TIKLAYIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap