SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı hakkında yurt dışına çıkış yasağı

Fatih Altaylı hakkında yurt dışına çıkış yasağı

05 Ocak 2024 Cuma - 12:41




Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan "Suçu ve suçluyu övme" ve "Halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından verdiği savcılık ifadesinin ardından hakimliğe sevk edildi.





Sosyal medya paylaşımları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı belirtilen gazeteci Fatih Altaylı, cuma günü (bugün) ifade vermek üzere savcılığa gideceğini belirtmişti.

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne giden Altaylı'ya yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.
Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya adliyeye giderek destek verdi.

İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta Filistin için düzenlenen mitingin ardından elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı. Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabından herhangi bir olayı veya kişiyi işaret etmeden, "Eline sağlık" şeklinde paylaşım yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında "Suçu ve suçluyu övme" ile "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarından resen soruşturma başlatarak, Altaylı'yı ifade vermeye çağırılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap