SON DAKİKA



Haber > Gündem > Etna yeniden faaliyete geçti

Etna yeniden faaliyete geçti

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 17:01




İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan, Avrupa'nın en büyük ve en aktif yanardağı olarak bilinen Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçerek, lav ve kül püskürttü.





İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Etna yeniden faaliyete geçti. Gece boyunca 3 bin 357 metre (11.014 ft) yüksekliğindeki yanardağın lav ve kül püskürtmesi sonucu Sicilya'nın doğusundaki Katanya kentine yapılacak tüm uçuşların yerel saatle 20.00'ye kadar durdurulduğu açıklandı.

Katanya Valisi Enrico Trantino caddelerin külle kaplanması nedeniyle 48 saat boyunca şehirde motosiklet ve bisiklet kullanımının yasaklandığını duyururken, arabaların saatte 30 kilometreden daha hızlı gitmemesini tavsiye etti.

Avrupa'nın en büyük ve en aktif yanardağı olarak bilinen Etna Yanardağı, en son mayıs ayında faaliyete geçerek lav ve kül püskürtmüş, bölgedeki tüm uçuşlar iptal edilmişti. Yanardağda son büyük patlama ise 1992 yılında gerçekleşmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap