SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eski ambulansı karavanaya çeviren Belçikalı turist, Meke Gölü'nde mola verdi

Eski ambulansı karavanaya çeviren Belçikalı turist, Meke Gölü'nde mola verdi

02 Ekim 2023 Pazartesi - 13:35




Belçika'da eski ambulansı karavanaya çevirerek Avrupa turuna çıkan iç mimar Olga Vandenbogaer, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü'nde mola verdi.





Belçika'da iç mimar olarak çalışan 29 yaşındaki Olga Vandenbogaer, eski ambulansı karavanaya çevirerek Avrupa turuna çıktı. Mayıs ayında Belçika'dan ayrılan Olga Vandenbogaer, 34 yaşındaki karavanı ile Balkan ülkelerini gezdikten sonra Türkiye'ye geldi. İstanbul, Ankara gibi bir çok şehri gezen Olga Vandenbogaer, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü'nde mola verdi.
Turu hakkında bilgiler veren Olga Vandenbogaer, eski ambulansı karavanaya çevirdiğini belirterek, "Ülkeleri gezip insanları tanımak istedim. Ülkelerin kültürlerini öğrenme ve doğal güzelliklerini görmek istedim. Bunu ben uzun yıllar yapmak istemiştim. İnsanlarla tanışmak onlarla sohbet etmek çok hoşuma gidiyor. Yalnızlığı seviyorum. Bu yüzden de seyahatimi kendim yapıyorum” dedi.
Türkiye’de İstanbul, Ankara gibi bir çok şehri gezdiğini belirten Olga Vandenbogaer, ”3 hafta daha Türkiye’de kalacağım. İnsanlar yardımsever ve misafirperver. Çok meraklı ve sıcakkanlı insanlar. Bu benim için çok güzel bir anı. Buradan Kapadokya’yı gezeceğim. Türkiye’de çok güzel şehirler var. Kültürler çok ilginç ve hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.
Meke Gölünün suyunun olmamasının üzücü olduğunu belirten Olga Vandenbogaer, "Yaz ve kış su olmaması son derece üzücü. Tüm dünyada hükümetler su tasarrufu yönünde tedbirler almalı. Dünyadaki tüm ülkeler bu çalışmalara zaman geçmeden başlamalılar. Suyun kullanılması tasarruflu kullanılması yönünde projeler yapılmalı” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap