SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm

Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm

07 Kasım 2023 Salı - 15:49




Denizli'de şiddet uyguladığı için kendisinden boşanmak isteyen eşi Hülya G.'yi (33) darbedip, bıçakla yaralayan Yasin G.'nin cezası belli oldu. Yasin G.'ye verilen cezayı az bulduğunu belirten Hülya G., "Bu karardan dolayı üzgünüm. Can güvenliğimden endişeleniyorum" dedi.





Pamukkale'de yaşayan Hülya G. geçen yıl ocak ayında tanıştığı Yasin G. ile evlendi. Evlendikten 3 ay sonra Hülya G., eşi Yasin G.'nin kendisini darbettiği gerekçesiyle boşanmak istedi. Eşine boşanmak istediğini söyleyen Hülya G. bıçaklı saldırıya uğradı. Valizini toplayıp evden ayrılmak üzereyken eşi tarafından zorla tutulan Hülya G. aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Bıçak darbelerinden biri Hülya G.'nin kalbine yakın bir bölgeye isabet etti. Hülya G.'nin giydiği kalın kazak ve mont bıçağın derin bir kesik açmasına engel oldu. Yaralanan Hülya G. darp raporu aldıktan sonra suç duyurusunda bulunup, boşanma davası açtı.

  Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan Yasin G. tutuklandı. Yasin G. hakkında Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıla kadar, 'Hakaret' suçundan da 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Yasin G., dün görülen karar duruşmasında kasten yaralama suçundan 3 yıl 6 ay, hakaret suçundan ise 1 yıl 6 ay ceza verildi. Savunmasında eşinin kendisini aldattığını ve tahrik ettiğini ileri süren sanığın bu cezası, haksız tahrik indirimi uygulanarak toplam 2 yıl 7 aya indirildi.

 

  Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm

 


'EKSİK CEZA TAYİNİ NEDENİYLE KARARI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ'

Hülya G.'nin avukatı Senay Kozan, olayın açıkça öldürmeye yönelik bir teşebbüs olduğunu belirtip, "Sanığa eksik ceza tayini nedeniyle bu kararı, istinaf mahkemesine taşıyacağız. Kadına karşı şiddetle mücadelemiz devam edecektir. Olayda sanık boşanmak isteyen eşini 11 santimetre bıçak ile kalbe yakın göğüs bölgesinden ve vücudunun çeşitli bölgelerinden bıçaklayarak kasten öldürmek istemiş ancak olay anında müvekkilin üzerinde kalın kazak ve montunun bulunması sebebiyle bıçak kalbe doğru ilerlememiştir. Dosyada bulunan adli tıp raporları, olay anına ilişkin ses kayıtları bulunmasına ve savcının eşi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması istemli mütalaasına rağmen, mahkemece sanığın eylemi kasten yaralama olarak değerlendirilerek karar verilmiştir" dedi.

  Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm


'CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM'

Kendisini darbeden eşinden boşanmak istediği için hayatının kabusa döndüğünü söyleyen Hülya G. ise "2022 yılı mart ayında boşanmak istediğimden dolayı bıçaklandım. Savcılığa giderek şikayetçi oldum. Yasin G., tutuklandı. 2 ay sonra tutukluluk halinin kaldırılması ile yaşadığım korku arttı. Mahkemeye yaptığımız birçok başvuruya rağmen tutuklanmadı, avukatlarım çare olarak elektronik kelepçe tedbirine başvurdu. Bir süre elektronik kelepçe tedbirinden faydalandım. Bıçaklandıktan sonra karar duruşmasına kadar hep bir korku ile yaşadım. Hak ettiği cezayı almadı. Avukatlarımla beraber yaklaşık 1,5 yıldır adalet mücadelesi verdik. Bu karardan dolayı üzgünüm. Can güvenliğimden endişeleniyorum" diye konuştu.

 

  Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm

Davayı takip eden Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Merve Öğüt, hem kasten öldürme hem de hakaret suçlarından haksız tahrik hükümleri uygulandığını belirtip, "Mahkemece tutukluluk talepleri reddedilerek sanığın adli kontrol tedbiri, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde değiştirilmiştir. Hülya G., evli olduğu erkek tarafından kalbine yöneltilen bıçakla öldürülmekten giysileri sayesinde kurtulmuş, şans eseri hayatta ve adalet arayışındadır. Biz de davanın takipçisi olduk ancak sanığa yeterli ceza verilmemiştir" dedi. 

 


  Eşini bıçaklayan kocaya ödül gibi ceza: Bu karardan dolayı üzgünüm
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap