SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

18 Şubat 2024 Pazar - 12:45




Erzincan İliç'teki altın madeninde yaşanan ve 9 işçinin toprak altında olduğu liç kaymasına ilişkin soruşturmada, Anagold şirketinin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Şirketin çevre izin ve üretim lisansı iptal edilmişti.





Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan ve 9 maden işçisinin altında kaldığı linç yığını çökmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirketin 'Türkiye Ülke Müdürü' C.D. yakalandı. Zanlı, işlemlerinin ardından İliç Adliyesine sevk edildi.

ALTI KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Maden faciasında kusuru olduğu değerlendirilen ve gözaltına alınarak İliç Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Başmühendis Murat Bayraktar, Mühendis Şenol Demir, Vardiya Amiri Soysal Doğan, Saha Sorumlusu Abdülkadir Cansız, Saha Yetkilisi Hüseyin Üstündağ ve Şirket Vekili Kanada uyruklu Jain Ronald Guille tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

15 saatlik yargılamada, maden alanında titreşim kayıtlarını tutan A.R.K ve Saha Görevlisi M.T ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, şüpheli sayısının ilerleyen süreçlerde artabileceği belirtildi.


ANAGOLD MADENCİLİK İŞLETİYOR

Çöpler Altın Madeni'ni Anagold Madencilik Şirketi işletiyor. Anagold'un yüzde 80'i Kanadalı altın maden şirketi Alacer Gold'a (SSR Mining), yüzde 20'si ise Çalık Grubu bünyesinde bulunan Lidya Madencilik'e ait.

MADEN OCAĞININ ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Felaketin yaşandığı altın madeninin işletmecisi Anagold Madencilik şirketinin çevre izin ve üretim lisansı iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, işletmeci şirketin üretim faaliyetlerini doğrudan durdurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.


Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap