SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ersin Tatar: Meselelere biraz daha milli bakmak lazım

Ersin Tatar: Meselelere biraz daha milli bakmak lazım

24 Ekim 2023 Salı - 15:49




Afyonkarahisar'a bir dizi temasta bulunmak için gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) 2023- 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Konuşmasında Türkiye, KKTC ve mavi vatan vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, "Bu üçlüyü daha güçlü kılmak, daha güçlü yarınlara taşıyabilmek, hepimizin, büyük milletimizin vazifesidir" dedi.

Afyonkarahisar'a bir dizi temasta bulunmak için gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrencilere Kıbrıs'ı anlattı. Konuşmasında Türkiye, KKTC ve mavi vatan vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birlikte Doğu Akdeniz'de mavi vatanda zaman zaman hep ana vatan, yavru vatan, mavi vatan diyerekten bu üçlünün bizleri ulusal temelde ne kadar güçlü kıldığını ve potansiyel olarak da sadece mavi vatandaki doğal kaynaklar değil, aynı zamanda güvenlik meselelerine bağlı olarak Doğu Akdeniz'de jeostratejik, jeopolitik gelişmeler ile değişen konjonktür, Türkiye Cumhuriyeti- Libya koridoru, bugün İsrail ve Filistin'de yaşananlar, Suriye'deki durum malum, Irak ve bütün bölgedeki bir takım süreçlere baktığımızda bizlerin birliği, beraberliği, aramızdaki kutsal ve kadim bağlar ile milletimizin manevi ve milli değerleriyle gençlerimizin iletişim kanalları ile birbirimize bu çağlar daha da bağlanarak bu üçlüyü daha güçlü kılmak, daha güçlü yarınlara taşıyabilmek, hepimizin, büyük milletimizin vazifesidir diye düşünüyorum. İşte meselelere biraz daha milli bakmak lazım. Milli bakmayarak, halklar kardeştir, ki bunun Kıbrıs'ta edebiyatı çok yapılmıştır. Halklar kardeştir, biz bir arada yaşayabiliriz. Bizim artık öyle bir barışımız vardır ki 1974'te Mehmetçik'in adaya gelmesi ile tesis edilen barış, şu anda son derece güzel gidiyor" dedi. 

Ersin Tatar'ın konuşmasından sonra fahri doktora takdimi yapıldı. İlk olarak AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından cübbesi giydirilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yine Karakaş'ın elinden de Fahri Doktora Belgesi'ni teslim aldı. Törende ayrıca Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da Tatar'a hediye takdim etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap