SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ersin Tatar ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak!

Ersin Tatar ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak!

23 Ekim 2020 Cuma - 16:33




KKTC, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 51,74'ünü alarak KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, ilk yurt dışı ziyaretini 26 Ekim'de Türkiye'ye gerçekleştirecek. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-KKTC ilişkilerinin tüm veçheleriyle ele alınması, Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz'deki güncel gelişmeler konularında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. 

KKTC'de geçtiğimiz hafta ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gitmişti. YSK'den yapılan açıklamada, ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 61,03 olduğu belirtildi. KKTC'de eski Cumhurbaşkanı bağımsız aday Mustafa Akıncı ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı için yarıştı.

Oyların yüzde 51,74'ünü (67 bin 385 oy) alan Ersin Tatar, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı olurken önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise yüzde 48,26 oy oranı ve 62 bin 858 oy almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap