SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ersan Şen'den aşı karşıtlarına çarpıcı sözler! Hapis cezası verilsin!

Ersan Şen'den aşı karşıtlarına çarpıcı sözler! Hapis cezası verilsin!

14 Haziran 2021 Pazartesi - 13:30




Aşı olmak istemeyenlere karşı çeşitli yasaklar getirilmesi yönünde söylemler gündemden düşmüyor. Ceza hukukçusu Ersan Şen'den aşı karşıtlarına karşı çarpıcı sözler sarf etti.





Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama çalışmaları giderek hızlanıyor. Türkiye'de hali hazırda Çin aşısı Sinovac, Pfizer/ Biontech aşıları uygulanıyor. Bugün ise Rus aşısı Sputnik V'nin ilk sevkiyatı Ankara'ya ulaştı. Yaz ayları bitmeden nüfusun büyük çoğunluğunun aşılanması hedeflenirken, aşı karşıtlarına karşı yasaklar gündemden düşmüyor. Ceza hukukçusu Ersan Şen, aşı karşıtlarına karşı çarpıcı sözler sarf etti!

ERSAN ŞEN AŞI KARŞITLARINI HEDEF ALDI

Habertürk canlı yayınında konuşan hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, ekonomik sıkıntılar, toplum sağlığı, eğitim sorunları ve esnafın durumunu savunarak koronavirüse karşı herkesin aşı olması için çağrı yaptı.

MAZERETSİZ AŞI YAPTIRMAYANA HAPİS CEZASI

Epidemiyolog Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın da katıldı programda hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, aşı olmak istemeyen vatandaşları hedef alarak şunları söyledi:


"Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın."

Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir gündem olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün.

Önce biz bir yüzde 50 olarak aşıyı olalım. Aşı olmak istemeyenlar var ya, onlara sıra gelir. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Ersan Şen’in sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Aşının zorunlu olamayacağını savunan vtaandaşların Twitter'dan açtığı "#HaddiniBilErsanŞen" hashtag'ı kısa sürede TT oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap