SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eros'un katili İbrahim Keloğlan için karar günü: Hayvanseverlerin tutuklansın çağrısı sürüyor

Eros'un katili İbrahim Keloğlan için karar günü: Hayvanseverlerin tutuklansın çağrısı sürüyor

13 Mart 2024 Çarşamba - 10:36




İstanbul Başakşehir'de bulunan bir sitede doğup büyüyen ve aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından işkence edilerek öldürülen Eros'un davasında karar günü geldi. Olayın 2. davası bugün Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda görülecek. Türkiye'nin günlerce konuştuğu vahşi olayın cezasız kalmasını istemeyen hayvanseverler, İbrahim Keloğlan'ın tutuklanması için çağrıda bulunuyor.





stanbul Başakşehir'de "Eros" isimli kediyi canice öldüren İbrahim Keloğlan'ın aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenerek tahliye edilmesi büyük tepki çekmişti.

Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün görülecek. Avukatlar ve hayvanseverler, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 1 Ocak'ta İstanbul Başakşehir'deki bir binanın asansöründe yaşanmıştı. Sanık İbrahim Keloğlan'ın defarca tekmelediği kedi, 6 dakika süren işkencenin sonunda ölmüştü.

Keloğlan, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 4 Ocak'ta tutuklanmış, 8 Şubat'ta da hakim karşısına çıkmıştı.


Sanık, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılsa da cezası ertelenerek tahliye edilmiş, savcılık ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi bu karara itiraz etmişti.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul etti. Kararda, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirdiği, dakikalarca kovalayıp tekmelediği, üzerine basarak ölümüne neden olduğu belirtildi. Hayvanların korunması için caydırıcı cezalara ihtiyaç olduğu anlatıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap