SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eren için yeniden yargılama talebi!

Eren için yeniden yargılama talebi!

06 Ağustos 2016 Cumartesi - 09:27




Cezaevindeki Murat Eren için Askeri Yargıtay’a yeniden yargılama başvurusu yapıldı.





Dilekçede, Eren’i yargılayan askeri hakimlerden birinin darbe girişiminden sonra tutuklandığı, üçü için yakalama kararı çıkarıldığı vurgulandı.

Ankara'da 2006 yılında ‘Atabeyler' soruşturması başlatıldı. Polise gönderilen bir ihbar e-maili üzerine Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli iki yüzbaşı ve iki subayla birlikte 11 rütbeli asker, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a suikast iddiasıyla gözaltına alındı. O askerlerden biri de Yüzbaşı Murat Eren'di. 3 ay 22 gün hapiste kalan Eren ilk duruşmada tahliye edildi. Eren ordudan atıldı, 6 yıl sonra suikast iddiasında beraat kararı çıktı. Eren bu kez de ‘izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek' suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis aldı. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Eren'i yargılayan ve mahkum eden askeri hâkimler tutuklandı. Avukat Hüseyin Ersöz de, 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Eren'in yeniden yargılanması için Askeri Yargıtay'a başvurdu.

Delillerin sahte olduğunun tespit edildiği belirtilen dilekçede; Eren'i yargılayan askeri hâkimlerden Cemil Çelik'in darbe girişimi sonrasında FETÖ üyeliğinden tutuklandığı belirtildi. Ersöz, Eren hakkında mahkûmiyet kararı veren askeri hakimler Erhan Ermişoğlu, Ali Müjdat Eski ve Hasan Saban hakkında da darbe girişiminin ardından yakalama kararı çıkartıldığını belirtti. Dilekçede ayrıca FETÖ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Atabeyler Davası ile ilgili şu tespitin yapıldığı ifade edildi: “TSK'dan tasfiye amacıyla kurgulanan bir yargılamadır.” İlk kez SÖZCÜ gazetesinin gündeme getirdiği olayda Murat Eren'in eşi Hande Eren, “Askeri hâkimler Erhan Ermişoğlu, Ali Müjdat Eski, Hasan Saban darbe girişiminde bulunan isimlerden” ifadelerini kullanmıştı.

sözcü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap