SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan''ın "fiyatları düşürün" talimatı sonrası çalışmalar başladı

Erdoğan''ın "fiyatları düşürün" talimatı sonrası çalışmalar başladı

10 Ağustos 2022 Çarşamba - 17:16




Süt, yumurta, şeker, et hemen hemen her evde en çok kullanılan gıda ürünleri arasından yer alıyor. Fahiş fiyatların arasında sıkışan vatandaşların şikayetleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde"'Mutlaka fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun alışveriş yapabilsin" talimatı vermişti. Erdoğan'ın o çağrısı sonrası fiyatı düşecek ürünler de belli oldu!





Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında parti kurmaylarına seçime ve ekonomiye yönelik talimatlar verdi.

Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, kuzu etine %25'lik indirim yapıldığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatından sonra dana eti için de çalışmalar başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki bazı ürünlere indirim yapılacak. Listedeki gıda ürünleri de tespit edildi.

Hayat pahalılığı ve enflasyonun etkisini azaltmak adına Tarım Kredi Kooperatifleri'ne talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o çağrısı sonrası çalışmalar başladı. CNN Türk muhabiri canlı yayında çalışmanın detaylarını aktardı.

İLK OLARAK DANA ETİNE İNDİRİM GELECEK

Buna göre ilk olarak dana etine indirim bekleniyor. Kuzu etinden sonra dana etine de %25 oranında indirim bekleniyor.

Daha sonrasında da temel gıdalar arasında bulunan süt, yumurta, yağ, şeker gibi ürünlere de indirim yapılacak.


Bu sayede marketlerdeki fahiş fiyatların aşağıya çekilmesi amaçlanıyor.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap