SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan, Selman'a ilk taviz: Kaşıkçı davası durduruldu!

Erdoğan'dan, Selman'a ilk taviz: Kaşıkçı davası durduruldu!

31 Mart 2022 Perşembe - 11:52




2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Kaşıkçı hakkında yürütülen davada savcı yargılamanın durmasını ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesini de talep etti.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti öncesi, İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme yaşandı.

Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin 26 sanıklı davada, savcı yargılamanın durmasını ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesini de talep etti. Mahkeme, Suudi Arabistan’a devri konusunda Adalet Bakanlığına görüş sorulmasına hükmetti.

Orta Doğu'nun etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 117 sayfalık iddianamede, Kaşıkçı'nın öldürülmesi eylemini gerçekleştirmek üzere görevlendirme yapıp diğer sanıklara gerekli talimatları veren sanıklardan Ahmet bin Muhammed el-Asiri ve Suud el- Kahtani'nin "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Soruşturmasını sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistanlı firari 6 şüpheli hakkında ikinci bir iddianame hazırlanmıştı.


Şüphelilerden 2'sinin ağırlaştırılmış müebbet, 4'ünün 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen bu iddianame de mahkemece kabul edilerek davayla birleştirilmişti. Böylece davada sanık sayısı 26 olmuştu.

Savcılığın bu kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prens Selman'a ilk tavizi olarak yorumlandı.

Öte yandan, Geçtiğimiz sene Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Katar ziyaretinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la görüşmek istediği öne sürülmüştü.

Daha sonra basına yansıyan haberlerde iki liderin programları uyuşmadığı iddia edilmişti.

Bazı basın yayın organları, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Erdoğan'dan Kaşıkçı davasının düşürülmesini istediğini öne sürmüştü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaret daha önce Mart ayının ortalarında yapılacağı açıklanmıştı. 

Yeni iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti Nisan ayında gerçekleşecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap