SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan veto karşılığında almıştı: Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması

Erdoğan veto karşılığında almıştı: Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması

29 Haziran 2022 Çarşamba - 17:18




Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine dair vetosunu çekmesinde F-16 kararının etkili olduğu bildirilmişti. Beyaz Saray, F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini duyurdu.





İspanya'nın Başkenti Madrid'de, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine dair vetosunu çekmesinin ardından Batı basınından peş peşe F-16 iddiası gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir anda geri atmasını Reuters, Ankara istediğini aldı diye servis etmişti.

Çok geçmeden F-16'lara ilişkin Beyaz Saray'dan bir açıklama yapıldı.

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, yönetimin Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi.

Wallander F-16'ların satışı konusunda açıklama yapmadı.


Wallender, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

MODERNİZE TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendiren Wallender, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor" dedi. 

Wallender, Türkiye'nin güvenliğinin NATO'nun güvenliği demek olduğunu belirterek, "Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye'nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

Dün akşam Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine evet demişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap