SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan vatandaşın parasıyla ABD’de Mercedes S600 Guard şovu yaptı!

Erdoğan vatandaşın parasıyla ABD’de Mercedes S600 Guard şovu yaptı!

22 Eylül 2021 Çarşamba - 13:25




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika seyahatinde her biri 40 milyon liraya mâl olan iki zırhlı makam arabasını kullanıyor. Erdoğan’ın Mercedes S600 Guard merakı vatandaşa pahalıya patladı.





Birleşmiş Milletler Konseyi toplantısı için Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Eyaletine giden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de de kullandığı zırhlı Mercedes S600 Guard model makam aracıyla toplantıya gitti. Büyük bir konvoy eşliğinde ABD sokaklarında turlayan Erdoğan’ın bu gezisi vatandaşa pahalıya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mercedes S600 Guard model iki makam arabası Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri kargo uçağı ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan New York JFK Havalimanı’na nakledildi. İki zırhlı Mercedes’in ABD’ye sadece nakliye masrafının 270 bin dolar (2,3 milyon TL) olduğu belirtildi.

ZIRHLI ARABALARIN HER BİRİ 40 MİLYON TL FiYATIYLA DUDAK UÇUKLATTI

Erdoğan bu Mercedes S600 Guard  marka makam arabasını yurt dışında ilk defa kullanmıyor. 2017 yılından beri yurt dışı seyahatlerin tamamında kendi makam arabasını kullanan Erdoğan daha önce de İki zırhlı Mercedes’ini  kargo uçağıyla Şili, Peru ve Ekvador’a da götürmüştü.

“S600 Guard” model Mercedes’in gümrükten giriş fiyatı 474 bin 950 euro (4 milyon 825 bin TL). Ortalama döviz kuru ile yüzde 220 Özel Tüketim Vergisi ile yüzde 18 Katma Değer Vergisi (KDV) ilave edildiğinde Türkiye fiyatı 40 milyon TL’ye yaklaşıyor.


Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
5
Üzgün
1
İnanılmaz
5

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap