SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan uyardı, Karadeniz dünyada manşet: Savaşın merkezi!

Erdoğan uyardı, Karadeniz dünyada manşet: Savaşın merkezi!

09 Ağustos 2023 Çarşamba - 09:49




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışı uluslararası haber ajansları tarafından dünyaya duyuruldu, New York Times 'askeri ve jeopolitik gerilim kazanı'nı yazarken Politico ise Karadeniz'in bir kez daha 'Misafir kabul etmez deniz' olduğunu bildiriyor.





Belçika medyası Salı günü bilinmeyen bir ülke tarafından 50 adet ikinci el Leopard-1 tankı satın alındığını ve tamirler için de para ödendiğini yazdı. Tamir edilen söz konusu eski model tanklar önce İtalya ve Almanya'yı ziyaret edecekti. İtalya ve Almanya'da modern silahlarla donatılacak tankların birkaç yıl önce hurda demir fiyatına Belçika ordusundan satın alındığı biliniyordu.

Belçika ordusu tarafından kısa süre önce hizmet dışına alınan eski tanklar, OIP adlı şirketin deposunda öylece duruyordu. Tamir edilip cepheye sürülmeleri için her birine yarım milyon euro harcanması gerekiyordu ve şimdiye kadar Belçika'dan Rus işgaline karşı direnen Ukrayna'ya gönderilmemişlerdi.

Ancak aynı günün akşam saatlerinde Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt söz konusu 50 Leopard-1 tankının Alman şirketi Rheinmetall tarafından satın alındığını duyurdu. Handelsblatt, Avrupa'nın büyük savunma şirketleri arasında yer alan ve yanı sıra otomobil parçası da üreten Rheinmetall'in Belçika'daki depodan çıkardığı tanklardan yaklaşık 30'unu modern silahlarla donatıp çoktan Ukrayna'ya sevk ettiğini yazdı.

PATRIOTLAR YIL SONUNA KADAR KALIYOR

Ukrayna'nın batı komşusu Polonya'ya bu yılın başında Patriot füzeleri yollayan Almanya, söz konusu hava savunma sistemlerinin 2023 sonuna kadar sınırda kalmasını teklif etti. Bir Rus füzesini imha eden Ukrayna'ya ait uçaksavar füzesinin Polonya'nın sınır köyüne düşüp iki kişiyi öldürmesi üzerine Almanya Patriot adımını attı. Alman Patriot füzeleri, Ukrayna sınırına 50 kilometre mesafedeki Zamosc şehri yakınlarında konuşlu bulunuyor.


Rusya'nın Ukrayna'ya son füze saldırısında hedef alınan Pokrovsk'da ise can kaybı dokuza çıktı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, yaralı iki çocuğun durumunun ağır olduğu bilgisini verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap