SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan Putin görüşmesi Soçi'de başladı ilk açıklamalar geldi tahıl koridoru Ukrayna krizi

Erdoğan Putin görüşmesi Soçi'de başladı ilk açıklamalar geldi tahıl koridoru Ukrayna krizi

04 Eylül 2023 Pazartesi - 13:24




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'deki görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki gelişmelerin devam ettiğini dile getirerek "Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili de bir adım atmamız söz konusu olacak diye düşünüyorum." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru konusunda verilecek mesaj önemli olacağının altını çizdi.





Yeni haftanın ilk gününde Rusya'nın Soçi kentinde kritik bir zirve var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetler arası görüşme öncesi açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sizin bu daveti yapmış olmanız ve heyetimi mutlu etmiştir. Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki gelişmeler devam ediyor. Tahıl koridoru konusunda verilecek mesaj önemli olacak. Az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım çok çok önemli olacak. Savunma sanayiine yönelik attığımız ve atacağımız adımlar olacak. Doğalgaz konusunda biz birinci derecede şu anda Rusya ile doğalgaz ile çok önemli ilişki içerisindeyiz. 


"YAKINDA DOĞALGAZ VE DİĞER KONULARDA ADIM ATACAĞIZ"

Putin'in açıklamaları şöyle:

Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra ilk kez yüz yüze bir araya geliyoruz. Sizin liderliğiniz ile Rusya Türkiye ilişkilerimizin gelişmesi devam ediyor. 62 milyar dolar seviyeye ulaşan ticaret hacmimiz pozitif bir şekilde gelişiyor. Biz önemli bir ilerleme yaptık. Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması ile ilgili görüşmelerimizi nitelendireceğiz. Yakında doğalgaz ve diğer konularda adım atacağız. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap