SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Erdoğan ne söylese, tam tersi oluyor'' dedi: Bu da tutmayacak!

''Erdoğan ne söylese, tam tersi oluyor'' dedi: Bu da tutmayacak!

08 Nisan 2022 Cuma - 16:42




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazın gıda fiyatlarının düşeceğine dair öngörüsünü değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''Size kötü bir haberim var…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan'ın yüksek meyve sebze fiyatlarını kastederek yazın bu fiyatların düşeceğine dair öngörüsünü değerlendirdiği yazısında Yarkadaş, Erdoğan'ın bu öngörüsünde neden yanılacağını detaylı bir şekilde anlattı.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Farkında mısınız? Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan ne söylese, tam tersi oluyor.

Erdoğan, “Faizi indiriyoruz, daha da inecek” diyor, faiz dört aydır sabit…


Erdoğan, “Enflasyon düşecek, daha da düşecek” iddiasında bulunuyor,  TÜİK bile enflasyonun yüzde 61 olduğunu açıklamak zorunda kalıyor.

BU DA TUTMAYACAK

Erdoğan’ın son öngörüsü ise “Yaz aylarında gıda fiyatları düşecek” şeklindeydi. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin medyaya yansımasından yaklaşık bir ya da iki saat sonra en ucuz yumurtanın fiyatının 2 TL’ye çıktığı ajanslara yansıdı. Artık et, süt, yumurta, peynir lüks haline geldi.

Emin olun ki; Erdoğan’ın “Gıda fiyatları düşecek” iddiası da karşılık bulmayacak.

Bunu ne yazık ki; üzülerek söylüyorum.


Peki gıda fiyatları neden beklenilen oranda büyük bir düşüş yaşamaz?

ÜRÜN BOLLAŞIR AMA…

Dün bu köşede, ‘biberin ve domatesin pahalı yolculuğu’nun sebeplerini anlatmıştım.

Erdoğan her ne kadar gıda fiyatlarının düşeceğini iddia etse bile bu beklentisi ne yazık ki; gerçekleşmeyecek. Çünkü; yaz aylarının gelmesi ve tarla mahsulünün çıkmasıyla birlikte ürün bollaşır ama talep daha da artar. Üretim maliyetlerinde düşüş olmadığı için fiyatlarda da düşüş gerçekleşmez!   

Evet; bu kötü bir haber…


Hükümet, dün de ifade ettiğim üzere, “hayaletlerle savaşmak” yerine, mazotun, benzinin, suyun, elektriğin, gübrenin ve zirai ilacın girdi fiyatlarını aşağı çekmelidir. Buna paralel olarak, döviz kurunun doğal yollarla indirilmesi de şarttır. Aksi takdirde, bırakın ucuzu, sebze ve meyve yememiz hayal olacak.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap