SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan çok sert çıktı: Sen nasıl oluyor da bunu serbest bırakıyorsun!

Erdoğan çok sert çıktı: Sen nasıl oluyor da bunu serbest bırakıyorsun!

08 Mart 2022 Salı - 16:17




Kadın muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'taki Özlem Ağ saldırısıyla ilgili olarak, "Bu süreci ben de yakından takip edeceğim. Bu millet bize emanettir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, ey hakim sen nasıl oluyor da bunu serbest bırakıyorsun! Sonra yargıya hakaret! Ne hakareti ya..." ifadelerini kullandı. Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, 20'yi aşkın devlet başkanıyla görüşme yaptığını söyledi. Erdoğan, son günlerde gündemde olan ayçiçek yağı tart





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda kadın muhtarlara hitap etti.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Muhtarlarımızla 7 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz buluşmalarımızı, bu defa sadece siz kadın muhtarlarımızla yapmak istedik. Bugün burada, ülkemizin hemen her şehrinden 900'e yakın kadın muhtarımızla birlikteyiz. Her muhtarlar buluşmamız ülkemizin en büyük, en kapsamlı demokrasi şölenlerinden biri olarak gerçekleşmiştir.

KADIN YOKSA ERKEK, ERKEK YOKSA KADIN ANLAMSIZDIR

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ülkemizdeki tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Bizim için kadın Neşet Ertaş'ın Anadolu irfanıyla 'Kadın insan, erkek insanoğlu dediği şekilde ifade ettiği gibi insanın yarısıdır. Kadın yoksa erkek, erkek yoksa kadın anlamsızdır. Rabbimiz, her şeyin eşli yaratıldığını söylüyor. Birbirini böylesine tamamlayan iki varlıktan birinin sırf cinsiyeti sebebiyle ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını kabullenemeyiz. Kadınlara hak ettiği değeri vermek bize emridir.

ASLA KABUL EDEMEYİZ

Kadının sırf cinsiyeti sebebiyle ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını asla kabul edemeyiz. Kadınlarımız arasında başörtülü ve başı açık ayrımını biz sona erdirdik. Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını biz getirdik. Kadınlara karşı şiddet ve şiddetle mücadele konusunda kadınlardan yana tarafız.

BEN SANA NE GEREKİYORSA ONU SÖYLERİM


Özlem kardeşimizin 23 yerinden adice bıçaklandığını öğrendik. Ne yaptılar, ne ettiler diye sordum. Adamı 3 ay sonra bırakmışlar. O adi herifi sonra tekrar içeri almışlar. Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım bu süreci takip edecek. Bu süreci ben de yakından takip edeceğim. Bu millet bize emanettir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, ey hakim sen nasıl oluyor da bunu serbest bırakıyorsun! Sonra yargıya hakaret! Ne hakareti ya, ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıysam,, sen 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan, ben sana ne gerekiyorsa onu söylerim. Biz adaleti mülkün esası olarak gören bir ecdadın nesilleriyiz. Adalet ortada kalmaz, yerde sürüklenmez. Failin indirim almaya yönelik duruşmadaki tutum ve davranışları, kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi, takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacak.

GEREKEN DERSİ VERMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU

Pek çok ülkede uygulanan siyasi istikrarsızlık, ekonomik yıkım senaryoları bizim üzerimizde defalarca denenmiştir. Bunların hepsini birer birer boşa çıkardık. 
Muhtar kardeşlerimizden bir ricam var. Bizim ayçiçek yağı gibi bir sorunumuz yok. Muhalefet ülkeyi darda göstermek için böyle bir kampanya yürütüyor. Muhtarlarımızdan şunu istiyorum, marketlerde bakkalarda ayçiçek yağı var mı, yok mu? Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığı'mız adına depolarını bile takip edip, ihbar edeceksiniz. Sizler İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanının eli ayağısınız. Yani bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, ayçiçek yağını, zeytinyağını stokluyorlar. Sonra yok diyerek böyle bir kampanyayı yürütüyorlar. Burada bir olacağız. Ahlaktan yoksun olanlara gereken dersi vereceğiz. İçişleri Bakanım ile dün bunu konuştum. Nerede bir stokçu var ise, ahlaksız var ise gerekeni yapacağız. Bunun hesabını verecekler.

AÇIK KONUŞUYORUM; VARSIN GİTSİNLER

Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. 'Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar.' Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak.

20'Yİ AŞKIN DEVLET BAŞKANI GÖRÜŞMELER YAPTIM

20'yİ aşkın devlet başkanı ile Rusya-Ukrayna savaşına yönelik görüşmeler yaptım. Hala görüşmelere devam ediyorum. Biz milletimiz ne istiyor ona bakar ona göre hareket ederiz. Bundan sonra da böyle hareket etmeyi devam ettireceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap