SON DAKİKA



Haber > Gündem > Engelli anne ömrünü engelli kızlarına adadı

Engelli anne ömrünü engelli kızlarına adadı

07 Mayıs 2016 Cumartesi - 15:09




Burdur'da 62 yaşındaki bedensel engelli Nazmiye anne biri zihinsel, diğeri zihinsel ve bedensel engelli iki kızına 32 yıldır tek başına bakıyor.





Burdur Aydınlıkevler Mahallesi'nde tek katlı bahçeli evde, 38 yaşındaki zihinsel engelli kızı Bircan ve 35 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli kızı Kader ile yaşayan Nazmiye Kadagan, sağ bacağındaki engeli nedeniyle baston yardımıyla yürüyebiliyor.

Anne Nazmiye Kadagan, eşini kanser nedeniyle 1984'te hayatını kaybetmesinin ardından engelli iki çocuğunun bakımını tek başına üstlendiğ "ÖMRÜMÜ ÇOCUKLARIMA ADADIM"

Kocası öldüğünde Bircan'ın 5, Kader'in ise 2 yaşında olduğunu, o günden bu yana iki çocuğunun bütün ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Kadagan, şöyle devam etti:

"Çocuklarımın yemeğini yapıyorum, banyo tuvalet ihtiyaçlarını karşılıyorum, üstlerine başlarına bakıyorum. Bu sene iş yaparken ağır kaldırmadan dolayı bel fıtığı oldum. Bu nedenle biraz zorlanmaya başladım ama ben ömrümü çocuklarıma adadım. 28 yaşında dul kaldım. Gençliğim hep bunlarla geçti. O yüzden severek bakıyorum." ini anlattı. "GİDİP DÖNÜP TEKRAR BAKIYORLAR"

Bazı kişilerin engelli kızlarına yaklaşımına üzüldüğünü anlatan Kadagan, "Biri geldiği zaman kızlarıma acayip acayip bakıyorlar. Dönüp dönüp bakıyorlar. Baktın özürlü, tamam, bir daha bakma. Özürlü olduğu belli. Gidip dönüp tekrar bakıyorlar" diye konuştu.


Kadagan, çocuklarıyla arasında çok güçlü bağ olduğunu, babaları öldüğünde onları komşularına bırakarak köye gitmek zorunda kaldığını belirtti. Köyden döndüğünde çocuklarını ağlarken bulduğunu dile getiren Kadagan, bu durumun kendisini çok üzdüğünü kaydetti.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap