SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emekli ikramiyesi almayan çiftçiler Ziraat Odasından ayrılıyor!

Emekli ikramiyesi almayan çiftçiler Ziraat Odasından ayrılıyor!

15 Kasım 2023 Çarşamba - 10:38




Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli olan çiftçilerin, emeklilere yapılacak olan bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamaması nedeni ile kayıtlarını sildirdiklerini açıkladı





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli çiftçilerin bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamasının infial yarattığını ve aşırı bilgi kirliliği nedeniyle üretim yapan çiftçilerin Ziraat Odası kayıtlarını silme taleplerinin arttığını dile getirdi.

Bloomberg HT'ye konuşan Bayraktar, "Ziraat Odaları ve Birliğimizin telefonları sürekli çalıyor. Üreticiler, 'üretimi bıraktık, kayıtlarımızı silin' diyor ya da 'artık üretmek istemiyoruz, kayıtlarımızı silin' talebinde bulunuyor. Bu durum, gelecekte verilecek destekler veya ikramiyelerde engel teşkil edebileceği endişesini taşıyan çiftçilerimizi endişelendiriyor" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin Ziraat odalarına giderek kayıtlarını sildirmek istediğinin belirginleştiğini vurgulayan Bayraktar, asıl dikkate alınanın Ekim ayı kayıtları olduğunu, dolayısıyla 1 Ekim 2023 tarihinden önce kaydını sildiren çiftçilerin bu ikramiyeden faydalanabileceğini aktardı. Ancak Bayraktar, şu anda kayıt silmenin sorunu çözmeyeceğini vurguladı.

Bayraktar, "Çiftçilerimiz, tarım sektörünün emektarları olarak Türkiye ortalamasının üçte biri oranında bir kişi başı gelir elde ediyor. Hükümetimiz, bu durumu göz önünde bulundurarak bu mağduriyeti gidermeli" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap