SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektronik sigara ithalatı yasaklanıyor

Elektronik sigara ithalatı yasaklanıyor

28 Kasım 2023 Salı - 14:56




Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler duyurdu: Elektronik sigara ithalatı yasaklanıyor





Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, gençlerde nikotin bağımlılığını azaltmak amacıyla 1 Ocak'tan ayından itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatının yasaklanacağını duyurdu. Bakan Butler yasak ile ilgili yaptığı açıklamada "Avustralyalıları, özellikle de gençleri elektronik sigara ve nikotin bağımlılığının zararlarından korumaya kararlıyız" dedi.
Elektronik sigaraya karşı duran Avustralya yeni bir girişimde bulundu. Tüm Avustralya Sağlık Bakanları, elektronik sigaraya karşı ulusal düzeyde tutarlı ve uyumlu bir yanıt verilmesi konusunda mutabakata vararak "1 Ocak'tan itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatına yasak getireceğiz” şeklinde açıklama yapıldı.

Sağlık Bakanı Butler, Özel Erişim Programı üzerinde de çalışma yaptıklarını, tıbbi açıdan gerekli durumlarda doktorların ve pratisyen hemşirelerin terapötik elektronik sigaralar kullanımı için reçete yazabileceğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap