SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ekmeğe korkunç zam beklentisi! Tarih vererek 7 TL olacağını söyledi

Ekmeğe korkunç zam beklentisi! Tarih vererek 7 TL olacağını söyledi

25 Haziran 2022 Cumartesi - 09:51




İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğin tanesi 5 TL’ye satılırken bu yıl içinde ekmeğin fiyatının daha dar artarak 7 TL’e çıkacağı öngörüldü





Türkiye’de gıda kalemine gelen zamlar durdurak bilmiyor vatandaşın temel gıda maddelerinden olan ekmeğin fiyatına bile üst üste zamlar geliyor. Son olarak İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğin 5 TL’ye satılması gelinen noktayı gözler önüne sererken ekmeğin fiyatının sonbaharda 7 TL olacağına yönelik bir açıklama geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı açıklamada geçen yıl tüm Türkiye’deki un sanayicilerine ekmekteki fiyat artışını frenleyebilmek adına piyasa fiyatlarının yüzde 30-40 daha altında fiyatlarla ekmeklik buğday satışı yaptıklarını dile getirdi.

EKMEĞİN FİYATI 7 TL’YE ÇIKACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen gerekli adımlar atılmadığı taktirde ekmeğin fiyatının 7 TL’ye kadar çıkacağını söyşedi.

Başevirgen konuşmasında " Ekmeğe gelen bu zammın salt buğday fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını söylemek doğru değil. Çünkü ekmek üretiminde tek ve hatta en büyük gider kalemi buğday değil. Bir birim ekmek maliyetinin yaklaşık yüzde 65’ini işçilik, maya, tuz, su, enerji, finans, vergi, fire, iade, taşıma ve dağıtım giderleri ile kâr payı gibi girdiler oluşturuyor. Sene başında ekmeğin 5 TL'ye çıkacağını doğru tahmin ettim. Sonbaharda da 7 TL olacak. " diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap