SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ege'nin incisi: Omega-3'te somon balığını sollayan tek besin!

Ege'nin incisi: Omega-3'te somon balığını sollayan tek besin!

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:31




Ağrı kesici özelliğiyle bilinen haşhaş, Türkiye'de Ege ve Orta Anadolu'da sık sık yetişiyor. Kalp ve damar sağlığının yanı sıra saç köklerine sağladığı faydalarla da mucize bir bitki olan haşhaş, Omega 3 açısından da oldukça zengin bir içeriğe sahip.





Haşhaş, içeriğinde yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi bulundurur. Bu özelliği ile birlikte hücrelerinin daha sağlıklı işlemesini destekler.

Haşhaş yüksek enfeksiyona bağlı diş etlerinde iltihaplanma, dişte çürüme ve ağız içerisinde oluşan kokuyu engellemede son derece etkilidir. İçerdiği maddeler sayesinde mesane iltihabı ve kabızlığa birebir gelmektedir.

İçeriğinde yüksek oranda demir ve çinko barındıran haşhaş, kandaki hücrelerin oranlarını dengeler. Böylece demir eksikliği gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkaran rahatsızlıkların oluşumunu engeller.

Yüksek lif içermesi sebebiyle uzun süreli tokluk hissi sağlar. Kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Ancak içeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi güçlü yatıştırıcı maddeler barındırması sebebiyle haftada en fazla üç kez tüketilmesi önerilir.

Netmeds yazarları, haşhaşın doğurganlığı arttırdığını söylüyor. Tıkalı bir fallop tüpü, döllenmiş yumurtanın kendisini rahim duvarına tutturmasına izin vermez.


Fallop tüpünün haşhaş tohumu yağı ile yıkanması, fallop tüpündeki tüm kalıntıları veya mukus parçacıklarını çözer ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olarak doğurganlık şansını artırır. Çeşitli araştırmalar ayrıca haşhaş tohumlarındaki lignin varlığının libidoyu artıran ve cinsel sağlığı iyileştiren afrodizyak etkisi olduğunu öne sürmektedir

Beslenme uzmanı Alexandra Dusenberry, haşhaşın beyin aktivitesini düzenleyen ve nöronların gelişimine yardımcı olan kalsiyum ve magnezyum içerdiğini belirtti. Haşhaş tohumlarındaki zengin bakır ve demir, kırmızı kan hücresi oluşumunu iyileştirir, bu da anemi ve kanla ilgili diğer durumların önlenmesine yardımcı olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Ege

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap