SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ege’nin doğal taşları döviz oluyor

Ege’nin doğal taşları döviz oluyor

05 Ekim 2023 Perşembe - 16:03




Türkiye’de doğal taş ihracatının lideri olan Ege Maden İhracatçıları, İtalya’da konumunu güçlendirmek için 25-29 Eylül tarihlerinde iki fuarı birden ziyaret etti.





Fuar’ın ardından açıklama yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) 8 aylık dönemde sadece İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını yılsonuna kadar bu rakamın 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Başta Aydın ve Muğla olmak üzere Ege illerinde madencilik faaliyeti sürdüren firmalar EMİB ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürdüğü proje kapsamında, İtalya’daki pazarlama faaliyetlerine mermer ve doğal taş sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından olan ve bu alandaki trendleri belirleyen Marmomac -Mermer, Doğal Taş ve Taş İşleme Makinaları Fuarı’na katıldı.
Türkiye’nin maden ihracatında İtalya’nın 2023 yılının Ocak - Ağustos dönemindeki 163 milyon dolarlık tutarla dördüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Verona Marmomac Fuarı’nda 53 ülkeden 1400 firmanın standı vardı. Dünya’nın her tarafından mimarlar, ithalatçılar, ihracatçılar bu fuarda buluşuyor. Türk doğal sektörü olarak Marmomac fuarında 155 Türk firmamızla güçlü bir şekilde yerimizi aldık. İtalya, Türk ihracatçıları açısından güçlü bir ihraç pazarımız. EMİB olarak 8 aylık dönemde İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2023 yılı sonunda İtalya’ya ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Ege

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap