SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı!

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı!

21 Kasım 2023 Salı - 14:26




Kripto para dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ebru Şallı’nın eşi iş insanı Uğur Akkuş’un yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya gelmeyen Akkuş hakkında mahkeme yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi





Ebru Şallı'nın 2019 yılında evlendiği iş insanı Uğur Akkuş’un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdıkları iddiasıyla “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betük Köksal ve Ercan Ekşin katıldı. sanık Uğur Akkuş ise duruşmaya katılmadı. Müşteki Ömer Akpulat da avukatıyla birlikte duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Abdullah Alkreish, Uğur Akkuş ile biri aracılığıyla tanıştığını ve iş yapmaya başladıklarını söyledi. Sonrasında Akkuş’un yanında çalışan Eyüp isimli kişiyle iletişimi sürdürdüğünü söyleyen sanık, “Güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık çalışma yaptık. Bana kripto para platform linki gönderdiler. Kontrol ettirdim doğru çıktı” dedi.

  Ebru Şallının eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı

 


"SAATLERCE BEKLEDİK"

Güven sağladıktan sonra Uğur Akkuş ile ofisinde buluştuklarını ve kendisine kripto para almak için 497 bin 500 dolar verdiğini anlatan sanık Abdullah Alkreish, “Uğur yanındaki çalışana, ‘al bu parayı bankaya götür’ dedi. Sonra da bize, ‘bankaya talimat vermem lazım’ diyerek çıktı. Ancak saatlerce gelmedi. O esnada ben, Eyüp ve diğerleri temasa geçtim. Bazen telefonları kapatıyor, bazen açıyordu en son da 497 bin 500 dolarlık bir makbuz gönderdi ama daha sonra bu makbuz da sahte çıktı hesaba para da gelmedi” dedi.

Akkuş’un daha sonra kendisine, “Sistemde arıza oldu. Sıkıntı yok. Yarın mutlaka hesabınıza düşecek. Yarın 10 gibi gelin bir zararınız varsa ödemeye hazırım” dediğini anlatan Abdullah Alkreish, “Bizi oyaladı. Sonra kendisini iş yerime çağırdım ancak gelmedi. Daha sonra da Fransa’ya kaçtığını öğrendim” dedi. Abdullah Alkreish savunmasının sonunda dolandırıcılık suçlamasıyla alakasının olmadığını söyleyerek beraatini istedi.

"OLAYLA İLGİM YOK"

Sanık Feyza Betil Köksal ise yaptığı savunmada Ebru Şallı Akkuş ile aynı binada çalıştığını söyleyerek, “Olay günü Uğur Akkuş beni arayarak muhasebecisinin gelmediğini söyleyerek onun yerine bankaya gitmemi istedi. Ben de parayı bankaya yatırdım. Olayla hiçbir ilgim yok” dedi. Diğer sanık Ercan Ekşin de güvenlik görevlisi olduğunu ve olaylarla alakası olmadığını söyledi.


Uğur Akkuş’un avukatı ise müvekkiline ulaşamadığını söyleyerek, “Maddi zarar giderildi. Bir sonraki celse hazır edeceğiz” dedi.

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap