SON DAKİKA



Haber > Gündem > e Devlet doğalgaz tüketim desteği başvuru linki! Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

e Devlet doğalgaz tüketim desteği başvuru linki! Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

06 Eylül 2022 Salı - 18:29




Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz tüketim desteği verilecek. Doğalgaz yardımı başvuru tarihleri 5 Eylül 2022 Pazartesi itibariyle başlarken, vatandaşlar Doğalgaz Tüketim Desteği başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Peki, 2022 Doğalgaz yardımı şartları nedir, kimlere, ne kadar veriliyor? İşte doğalgaz yardım başvurusu için direkt link...





Doğalgaz tüketim desteğine yoğun talep var. E devlet üzerinden alınmaya başlanan başvurular sonucunda ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği verilecek. Peki bu yardımı kimler alabilir? İşte e devlet doğalgaz tüketim desteği başvuru linki...

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU DİREKT LİNKİ

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR VE NEREDEN ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık merakla beklenen doğalgaz tüketim desteği ile ilgili açıklama yaptı. Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 TL - 1.150 TL arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Yanık, “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.


KİMLER DOĞALGAZ YARDIMI ALABİLİR?

Doğalgaz yardımı başvuru şartları merak edilirken, bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden, doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

Doğalgaz Tüketim Desteği desteği kapsamında kronik hastaların, yaşan destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacak.

Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlenirken, tutar 450-1150 Türk lirası arasında değişebilecek.


Beğendim
0
Sevdim
2
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap